Word Lid
menu
Word Lid

Home / Nieuws / Subsidie reglement een lege doos?

Subsidie reglement een lege doos?
Lokaal @ Vlaams Belang

Een lege doos aan subsidies voor startende ondernemers!

Vlaams belang Malle vraagt meer duidelijkheid maar krijgt deze niet.

Op 7 januari 2019 werd door onze schepen van middenstand via de lokale zender ATV een subsidie reglement aangekondigd voor startende handelaars in Malle. Met de hulp van een detailhandelscoach werd er een plan uitgewerkt. 

In dit filmpje werd er gesproken over een een aanzienlijk bedrag namelijk max 5000€ per startende handelaar. Na het horen van mensen die hierachter informeerden en hier geen deftige reactie op kregen, begonnen wij ons vragen te stellen.

Hierop stelde wij dan ook enkele vragen aan het schepencollege. Het aantal handelaars dat hier al gebruik van heeft gemaakt en welk budget is hier al aan gespendeerd? Het antwoord hierop:

- Er is 20000€ voorzien in het meerjarenplan

- Reglement is in voorbereiding

- Moet nog goedgekeurd worden

- DE PREMIE BESTAAT DUS NIET

Wij steunen onze handelaars financieel niet zegt schepen voor middenstand. Ook deze subsidie vond men dus maar niets. Al werd er ondertussen wel 6000€ aan subsidies geschonken aan enkele ngo's in Burkina Faso en Zuid-Soedan!

Toeval of niet werd er één week nadat we dit op de gemeenteraad brachten een deskundige lokale economie aangenomen en werd er nogmaals belooft dat de subsidie voor startende handelaars klaar staat. Hopelijk komt deze subsidie er nu wel! Wij zullen dit alvast met argusogen
opvolgen.

Wim Vervloet